Una de les solucions per resoldre la crisi econòmica i laboral després de la pandèmia és impulsar i modernitzar la formació professional. Almenys així ho creu el govern espanyol, que invertirà 1.500 milions d’euros en quatre anys per crear 200.000 places noves de FP, acreditar les competències professionals de més de 3 milions de persones amb experiència professional però sense titulació i implantar nous títols d’innovació, digitalització i emprenedoria. 

“És una autèntica revolució de la FP al nostre país”, ha assegurat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la presentació del pla. Sánchez ha tret pit del que és “la dotació més ambiciosa” en aquest sector “de tota la història de la democràcia” i que permetrà executar, ja aquest 2020, 316,4 milions d’euros. L’objectiu és capgirar d’una vegada la consideració social de la FP, sovint menystinguda i considerada com “una via de segona categoria” i, de passada, resoldre dos problemes estructurals del sistema: el gran nombre de persones sense acreditació formal de la seva feina i el desequilibri en els nivells de qualificació en relació a les necessitats del mercat laboral. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.