Amb les primeres retallades en educació, l’any 2011, la Generalitat va eliminar la sisena hora que des del 2006 es feia a les aules de les escoles públiques de primària, cosa que a la pràctica va comportar que els alumnes de l’escola concertada fan 175 hores més de classe que els alumnes de l’escola pública. Ara bé, aquesta diferència no es dona als centres d’alta i màxima complexitat, perquè el Govern sí que va decidir mantenir les sis hores lectives als centres amb entorns més desafavorits, i també a les escoles rurals i en alguns centres ordinaris. Ara bé, les instruccions d’inici de curs que tant enrenou han portat als centres inclouen una mesura nova aquest any: aquest cop els centres han de presentar una sol·licitud perquè el departament d’Educació valori la continuïtat de la sisena hora, en cas de tenir-la. Així, els centres de Terrassa i de Salt han decidit renunciar a l’ampliació horària, segons ha denunciat el Col·lectiu d’Escoles contra la Segregació.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.