El departament d’Educació està obligat a permetre la matriculació als centres educatius que separen per sexe i a “abstenir-se de qualsevol forma de via de fet o comunicacions a progenitors que impedeixi” que les famílies que ho vulguin matriculin els seus fills en aquests centres per al curs 2020-21. Així ho ha establert el jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona en una interlocutòria en què dona la raó a les 11 escoles que separen nens i nenes a l’acceptar les mesures cautelars que demanaven. Segons fonts d’Educació consultades per l’ARA, la interlocutòria “no té cap efecte en la matriculació en aquests centres, que ja estava prevista”.

El cas es remunta a fa un mes, quan el Govern va anunciar que retirava el concert als 11 centres que separen per sexe però que els donava un any de pròrroga abans de fer-ho efectiu perquè si les famílies volen escolaritzar els seus fills de manera gratuïta “sabran que aquest és l’últim curs en què ho podran fer en aquests centres”, van dir fonts del departament d’Educació. Ja aleshores, Teresa Martínez, consellera delegada d’Institució Familiar d’Educació, una plataforma que agrupa la majoria d’aquests centres a Catalunya, va dir en una carta a les famílies i els treballadors que estiguessin “tranquils” perquè el marc jurídic empara aquest model educatiu i perquè prendrien “totes les accions legals oportunes” per garantir-lo. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.