Si a les escoles i als instituts la tornada a les aules serà presencial, sense distància i sense mascareta, a les universitats la nova normalitat imposarà un “model híbrid de docència presencial i virtual”, distància d’1,5 metres i mascareta obligatòria a les zones comunes i quan no sigui possible mantenir la separació obligatòria. 

Docència híbrida

Entre la presencialitat i la virtualitat

Segons ha informat aquest dimarts la secretaria d’Universitats i Recerca, les 12 universitats catalanes, el Govern i l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) han acordat que, almenys durant la primera meitat del curs, els universitaris tinguin una “presencialitat restringida” i que, per tant, es combinin les classes presencials amb les virtuals. “No es tracta de transformar les universitats presencials en universitats en línia, ni tampoc la docència que imparteixen”, ha afirmat la directora general d’Universitats, Victòria Girona.

Segons Universitats, la docència mixta s’ha de posar en pràctica per a tot l’alumnat d’un mateix títol i s’ha de fer combinant “les qualitats d’una bona formació presencial” i els “beneficis d’una formació en línia”. Els estudiants sabran, abans de fer la matrícula, quina serà la metodologia i el mètode d’avaluació de cada assignatura, per bé que s’apostarà majoritàriament per l’avaluació contínua, com s’acostuma a fer des del pla Bolonya, perquè “ajuda l’estudiant a fer un recorregut d’aprenentatge gradual, el reorienta i el guia a l’hora d’assolir competències”. Ara Universitats ha de publicar un nou document en què es concretin les mesures més acadèmiques. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.