Més i millor connexió a internet i més espais. La recepta del departament d’Educació per afrontar el curs 2020-21, el curs postcovid, passa per garantir la presencialitat a les aules (encara que sigui mantenint els mòduls prefabricats que estava previst treure) però també per assegurar una bona docència online en cas que els rebrots obliguin a tancar centres. En aquest context, el departament d’Educació ha anunciat aquest dimarts que repartirà 300.000 ordinadors portàtils a tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i formació professional dels centres públics i “els que calgui” dels centres concertats, i fins a 85.000 dispositius entre els docents de centres públics, “els únics treballadors públics que han hagut de teletreballar amb mitjans propis”, ha recordat el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

La inversió total serà de 185 milions d’euros, dels quals 106 s’executaran el curs que ve, amb l’objectiu que no es torni a produir el caos organitzatiu ni les respostes desiguals dels centres davant del confinament. Tot plegat forma part d’un ambiciós pla d’educació digital de Catalunya, que estava previst fins al 2025 però que l’emergència sanitària i educativa pel covid-19 ha fet accelerar i ara durarà tres anys. El pla també preveu 110.000 paquets de connectivitat per als alumnes més vulnerables de totes les etapes educatives. Durant el confinament, la conselleria va detectar  55.000 famílies a Catalunya que no tenien connectivitat a internet o no tenien prou dispositius o dades per fer classes temàtiques i se’ls va fer arribar un ordinador, que era propietat dels centres. Ara se’n compraran de nous per provar de revertir un dels principals problemes que ha aflorat amb el confinament: la bretxa digital, que afecta tant famílies i alumnes com els docents. De fet, el departament també treballarà per acreditar la competència digital del professorat. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.