Els infants del centre socioeducatiu del Poblenou ja fa una setmana que van començar el casal d’estiu, i no poden estar més contents. Després de setmanes de confinament, avui a la classe de segon els toca fer jocs d’aigua. La Paula i l’Idam, de 7 anys, asseguren que tenien “moltes ganes de sortir de casa”. “Gairebé no recordo els meus companys”, diu l’Imad, que es moria de ganes de tornar a l’escola. Tots dos tenen molt clar quan els toca posar-se la mascareta i rentar-se les mans. “Molesta una mica, però hi estem acostumats”, expliquen.

Raquel Martínez, monitora del centre, hi està d’acord, i afirma que “els nens ho porten millor que els adults, ho han interioritzat”, fet que es deu, en part, a la implicació de les famílies. Tot i això, per Martínez, les mesures d’higiene condicionen els tempos i el ritme de les activitats. “Els horaris han d’estar molt pautats”, assegura.

Fa setmanes que l’equip de monitors estudia quina és la millor manera d’aplicar les recomanacions a l’espai del centre. “Hem preparat diversos espais per garantir la separació i hem hagut de buscar recursos amb poc contacte”, assenyala Martínez. La directora del centre socioeducatiu del Poblenou, de la Fundació Pere Tarrés, Cristina López, hi afegeix que la preparació els ha suposat “moltes hores de reunió, ja que els protocols canviaven sovint”. Però creu que s’hi han sabut adaptar prou bé: “Estem acostumats als canvis, som un equip flexible.”

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.