El curs escolar 2020/21 començarà el 14 de setembre i serà de manera presencial amb tota seguretat en el cas dels estudis obligatoris. La base del nou curs serà que els alumnes estaran organitzats en grups estables (noció que no ha de coincidir per força amb una classe), de manera que dins del seu grup, com quan són dins del nucli familiar, ni hauran de mantenir la distància de seguretat ni hauran de dur mascareta, i podran tenir sempre els mateixos mestres o professors. Quan el grup hagi de sortir al pati o fer una optativa i, per tant, hagi de tenir contacte amb altres alumnes i professors, la norma serà que se segueixin les mesures de seguretat que ha de seguir tothom al carrer: distància i mascareta.

Rentar-se les mans contínuament ho farà tothom el curs que ve, segons va dir ahir en roda de premsa el conseller d’Educació, Josep Bargalló. “No serà un curs de centres engabiats”, sinó de centres on tothom es pugui socialitzar, però amb mesures higièniques. L’organització del curs d’acord amb els grups estables de convivència permetrà que, si es detecta un cas de Covid-19, no s’hagi de tancar tot un centre o un curs, sinó només el grup en què s’hagi detectat el brot. En tot cas, el govern confia en la detecció precoç dels casos de Covid-19 que es puguin produir per controlar qualsevol rebrot.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.