Enguany el tret de sortida a les activitats de lleure educatiu d’estiu ha sigut marcat per la situació de pandèmia. Des de l’inici del confinament, planava una incertesa en la celebració d’aquestes, i fins i tot les hem vist perillar. És per això que des de la direcció general de Joventut vàrem començar a treballar per fer possible les activitats, en un escenari on es podrien organitzar, sempre que la situació epidemiològica acompanyés. Amb l’acompanyament del sector del lleure educatiu i el Departament de Salut, hem fet possible desenvolupar les activitats amb les garanties de seguretat però també de qualitat. Ens semblava important fer aquest esforç de previsió i planificació perquè hem estat convençuts del paper cabdal que jugaria el lleure en el desenvolupament dels infants i joves.

Vam publicar els protocols amb les noves mesures de prevenció i seguretat i hem elaborat diferents recursos de suport per a l’organització de les activitats. Un nou element és la figura de responsable en prevenció i higiene. Hem impartit 21 sessions de formació gratuïtes per la nova figura que han arribat a més de 10.500 monitors i monitores. L’èxit de la formació ens ha fet adaptar-la en una modalitat més oberta i de fàcil accés per a tots els que estiguessin interessats a conèixer les noves mesures. A més a més, hem constituït per primer cop un òrgan transversal que aglutina tots els agents implicats en la cocreació de les activitats, la taula de governança del lleure educatiu, que tindrà una durada indeterminada en el temps perquè pretén ser una eina contínua. I hem reforçat pressupostàriament el suport econòmic. Aquest any el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat que destinarà un total d’11 milions d’euros al sector, el que suposa duplicar la inversió prevista inicialment –abans de la crisi sanitària de la Covid-19 de 5 milions d’euros–. És imprescindible garantir la igualtat d’oportunitats entre els infants per accedir al lleure després d’una sortida del confinament en què encara són presents les desigualtats econòmiques.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.