Després de setmanes de confinament i d’un final de curs atípic, avui la majoria de casals d’estiu de Catalunya obren les portes per oferir activitats de lleure als infants. Aquest any, però, el retrobament amb els companys i els monitors serà ben diferent. Distanciament, mesures d’higiene i, sobretot, molta precaució seran les directrius que marcaran el lleure aquest estiu.

Alguns casals, que van poder obrir la setmana passada, ja han començat a notar els efectes que les mesures imposades pel govern han tingut sobre la logística organitzativa. Els cal més temps, més coordinació i més inventiva per desenvolupar les activitats diàries i fer que un estiu atípic sigui tan normal com sigui possible. I és que les restriccions són nombroses. La canalla haurà d’entrar de manera esglaonada a les instal·lacions i, a l’entrada, se’ls farà un control de temperatura per assegurar-se que cap infant presenti símptomes de Covid-19. Un cop a dins, els nens i nenes estaran en grups estables de deu i tindran un monitor de referència, tot i que les activitats de fins a 30 participants estaran permeses. Es prioritzaran les activitats a l’aire lliure, ja que en espais oberts les mascaretes no seran obligatòries, llevat que, de manera excepcional, calgui proximitat física. A més, mantenir les distàncies serà imperatiu, però amb 1,5 metres de distància i 2,5 metres quadrats d’espai per participant n’hi haurà prou.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.