En els pròxims dies els centres educatius rebran tres tipus de documents, segons ha dit aquest matí el conseller d’Educació, Josep Bargalló. “El primer sobre els criteris pedagògics pel proper curs, que podria estar dimecres, el segon sobre indicacions organitzatives (per això trigarem menys) i la dotació final de personal a cada centre (que trigaran més perquè ara comencem la negociació amb els sindicats), i el tercer sobre criteris sanitaris, quin tipus de mascareta, quan s’ha d’usar, quan i com s’han de rentar les eines… això ha de passar pel Procicat i quan ho faci anirà als centres”. Amb tota aquesta informació, cada centre haurà d’elaborar els seus plans d’organització i obertura pel curs 2020/21 i tenir-lo enllestit abans del 23 de juliol, la data que el conseller ha fixat per tenir els plans de tots i cadascun dels centres.

“Al setembre tots els centres educatius obriran amb normalitat i amb totes les garanties de seguretat”, ha explicat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, el qual ha xifrat la “despesa extraordinària” per fer front a l’emergència educativa en 370 milions d’euros. D’aquests, 233 milions es destinaran a la contractació de personal docent i no docent, que Aragonès ha xifrat en “un mínim de 5.000 professionals”, mentre que 103 milions seran per un pla d’educació digital i 33 per un pla de millora de necessitats educatives. Aquests diners s’afegeixen a l’increment pressupostari del Departament d’Educació en els pressupostos aprovats el passat mes d’abril.

Segons fonts sindicals, amb 233 milions d’euros es poden contractar més professionals dels 5.000 anunciats per Aragonès, però difícilment s’arribaria a la xifra dels 8.000 que va donar fa unes setmanes la consellera portaveu, Meritxell Budó, i que els sindicats ja van considerar molt insuficient. Curiosament, el mateix president Torra, en declaracions als mitjans mentre feia una visita, ha elevat aquestes xifres, i ha parlat d’una inversió de 450 milions i la contractació d’entre 6.000 i 10.000 professionals.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.