El proper curs 2020-2021, el Govern dotarà de forma extraordinària una inversió de 370 milions d’euros per a fer front a l’emergència educativa a causa de la pandèmia. Així ho han anunciat avui en roda de premsa el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló i la consellera de Salut, Alba Vergés. Un curs escolar on les escoles i instituts tornaran a obrir amb la màxima presencialitat i la màxima seguretat per a l’alumnat, professorat i personal administratiu dels centres.

El vicepresident ha anunciat que, de cara al curs 2020-2021, el Govern farà una inversió extraordinària de 370 M€ en el pressupost d’Educació, “ja que calen inversions excepcionals per recuperar el temps perdut com a conseqüència de la COVID i garantir una atenció personalitzada a tots els alumnes”. Aragonès ha detallat que, d’aquest import, 233 M€ es destinaran a reforçar la plantilla de personal docent i no docent, “de forma que permetran incorporar un mínim de 5.000 professionals en l’àmbit educatiu del nostre país”.

Pel que fa a l’import restant, el vicepresident ha explicat que 103 M€ es destinaran al Pla d’Educació Digital de Catalunya “que ha de servir per a la transformació digital de l’escola catalana, per adaptar-la a les exigències i oportunitats de la societat actual i aconseguir que tots els alumnes, independentment de la seva situació econòmica, territorial i personal, adquireixin les competències digital imprescindibles per moure’s a la Catalunya d’avui”. Finalment, Aragonès també ha destacat que el Govern invertirà 33 M€ en un pla de millora de les necessitats educatives, que ampliarà les activitats de reforç i extraescolars.

Escoles obertes, escoles segures

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que els centres podran obrir el curs el 14 de setembre amb l’absoluta normalitat que permeten les mesures sanitàries establertes: “Els experts ens diuen que les mesures garanteixen la seguretat dels centres i no n’alteren el seu ús habitual. No veurem centres engabiats, ni encerclats, no veurem centres que no són un espai de convivència, de socialització i de vida. Veurem centres alterats per mesures d’higiene, perquè la seva organització no es farà als grups classe habituals que tenien un moviment heterogeni, sinó que es basarà en grups estables de convivència”.

Bargalló ha ressaltat que “la presencialitat pels ensenyaments obligatoris és indiscutible, sense excepcions”, i per als postobligatoris, pot haver-hi excepcions i es poden plantejar torns, dies alterns o ensenyament híbrid, una decisió que els centres podran plantejar quan hi hagi aquesta excepcionalitat. Per concretar el pla d’obertura que cada centre haurà de treballar, “avui negociarem amb els sindicats el perfil professional del professorat, les condicions laborals, i la durada del contracte. Sumant aquest fet amb les mesures sanitàries que dicti del PROCICAT, hi haurà un pla d’obertura al setembre que rebran els centres de forma immediata per tal que el 23 de juliol tinguem tots els plans d’obertura dels centres per al proper curs”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.