Hem arribat al final de curs. Aquests dies els/les mestres i professors/res han finalitzat aquest atípic curs, es formen i ja estan preparant la denominada ‘nova normalitat’ pel curs vinent. Hi hauria molts aspectes a considerar sobre el que ha passat al món educatiu i com s’ha actuat en resposta a la crisi de salut i les situacions associades al confinament. Davant una situació molt difícil per molts, en general, els mestres i professors dels centres educatius han fet una gran feina. Els responsables de les administracions i organitzacions educatives han tractat també de respondre amb mesures sense precedents que s’ajustessin a la novetat de la situació. Ha acabat l’any escolar, han estat molts aprenentatges nous i se’n han deixat pel camí molts d’altres, també s’ha posat a prova la capacitat de resposta dels sistemes i institucions educatives. Ens allargaríem si entréssim en tots aquests aspectes.

Tanmateix, hi ha un aspecte que mereix una especial atenció. Amics que coneixen bé alguns centres educatius de barris humils em diuen que entre un 30% o 40% dels nens i nenes d’aquests centres hauran perdut el curs. Això pot suposar per ells un retard important difícil de recuperar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.