El nou curs escolar serà molt més similar a un curs habitual del que podria semblar. Almenys aquesta és la previsió del Govern que, amb el lema “Escoles obertes i escoles segures”, ha anunciat que tots els alumnes de totes les etapes obligatòries podran fer classe presencial el curs que ve sense haver de mantenir la distància física ni portar mascareta dins el seu grup classe. Tot i això, el curs 2020-21 serà excepcional i, per tant, el Govern creu que necessita “inversions excepcionals”. Segons han quantificat al matí tres consellers d’ERC -el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès; el d’Educació, Josep Bargalló; i la de Salut, Alba Vergés- , s’invertiran 370 milions d’euros extra en educació per contractar almenys 5.000 professionals als centres. Una estona després, en un acte a Cerdanyola, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha elevat les xifres i ha dit que “d’entrada” es farà una inversió extra de 450 milions d’euros i es contractaran “entre 6.000 i 10.000 professors més” per al curs que ve. 

Segons fonts del departament d’Economia, la despesa extra prevista per al curs 2020-21 són els 370 milions, que sumen un total de 450 si se sumen als 80 milions de despesa extra ja gastats en educació des que va començar la pandèmia i que són als quals es referia Torra. Les mateixes fonts indiquen que la previsió al Govern és que “com a mínim” es contractin 5.000 nous professionals, i que si acaben sent 6.000 o 10.000, com ha dit el president, dependrà tant de la negociació amb els sindicats com de les necessitats concretes a cada centre.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.