Els sindicats docents s’oposen a un retorn a les aules aquest mes de juny perquè consideren que no es garantirà la prevenció sanitària mínima per evitar un contagi entre professors, alumnes i famílies i acusen el conseller d’Educació, Josep Bargalló, de tirar pel dret sense consultar-los i de “rentar-se les mans” i passar la pilota a les direccions dels centres perquè organitzin la tornada, fins al punt que el sindicat majoritari, Ustec, li torna a demanar la dimissió.

Tot i que no es tracta d’un retorn obligatori ni s’hi farà jornada lectiva, sinó més aviat tutories, els sindicats docents afirmen que els centres educatius no estan preparats per acabar aquest curs amb garanties que no hi haurà contagis perquè no es disposa d’equips de protecció individual (EPI), que, en aquest cas, serien mascaretes quirúrgiques per als professors quan, en canvi, els alumnes no estarien obligats a dur-ne. El portaveu del sindicat Ustec, Ramon Font, advertia ahir a TV3 que, a la primària, la pedagogia no pot ser “de quarter” com, segons ell, es requereix per la pandèmia perquè és impossible evitar que els nens es toquin i es posin les mans als ulls i a la boca permanentment: “Deixar entrar l’alumnat sense mascareta i tenir el professorat amb mascareta en etapes primerenques en les quals la disciplina és impossible de mantenir és com fer-nos pujar a l’Everest en calçotets”. De fet, la Ustec va ser ahir l’agent més crític amb el conseller d’Educació, a qui no va dubtar a demanar la dimissió – “el que fa avui el conseller és rentar-se les mans i val més que dimiteixi”– pel fet d’espolsar-se la responsabilitat de possibles contagis i passar-la a les direccions dels centres, segons interpreta Font. En aquest sentit, la Ustec “recomana” als equips directius de les escoles que no assumeixen aquesta responsabilitat: “Després, quan hi hagi denúncies de docents contagiats, resultarà que la responsabilitat serà de la direcció del centre.”

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.