La presentació del pla de reobertura d’escoles i instituts que va fer dimecres el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha generat molts dubtes i ha contribuït a incrementar el malestar de la comunitat educativa fins al punt que ahir cinc sindicats van demanar la dimissió del conseller. Les crítiques que li van ploure dimecres van continuar tant per la manca de negociació com per les incògnites que genera a curt i a llarg termini el pla en aspectes relatius a la seguretat i a l’ampliació dels espais i del personal necessari.

Falten escassos deu dies perquè els centres educatius que es troben a la fase 2 hagin d’obrir portes per acollir aquells alumnes que, voluntàriament, s’hi vulguin presentar per fer tutories individuals, per rebre suport si es troben al final d’etapa o, en cas dels més petits, perquè els progenitors no poden treballar a casa. La por més immediata té a veure amb la seguretat i el risc de contagi del coronavirus. La previsió de mascaretes higièniques per als docents quan estiguin en contacte amb els alumnes–el pla de reobertura no les veu necessàries per als estudiants– s’ha trobat amb l’oposició d’Intersindical, Ustec, la UGT, Aspepc i CGT, que reclamen mascaretes del tipus FFP2, més protectores que la higiènica, per a infants i professionals.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.