“No han consultat amb nosaltres, ens hem assabentat de les mesures en el moment que el conseller Bargalló feia la roda de premsa”, es va queixar ahir el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Miquel Mateo.

Mateo va assegurar que no coneixen el pla de reobertura de centres educatius –“perquè a les concertades no ens l’han enviat”–, però va recordar que el conseller va apel·lar especialment a l’autonomia dels centres, cosa que, en la seva opinió, “vol dir que serà cada centre educatiu en funció de la seva realitat el que aplicarà i haurà d’adaptar aquest pla general a la seva situació concreta”. Miquel Mateo va lamentar ahir la “inconcreció” del conseller Bargalló des del primer moment de la crisi i va assegurar que “per dir això ja hauria pogut dir «espavileu-vos com pugueu»”.

Mateo va mostrar preocupació per la responsabilitat dels centres: “Què passa si en alguna escola hi ha un problema sanitari? De qui és la responsabilitat?” A més, va opinar que la conselleria “se n’està rentant les mans”. “En aquesta situació les escoles dependran dels pares, que hauran de signar un document de responsabilitat que els menors no hagin tingut contacte amb el coronavirus. I què? Aquest document l’haurem de passar cada dia?”, es pregunta Mateo. Segons ell, el conseller “tampoc ha tingut en compte el professorat que és personal de risc”, va lamentar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.