El curs acabarà de manera telemàtica i començarà amb tot l’alumnat a les escoles i instituts tot i que les aules es podrien estendre a espais exteriors. Així ho preveu el pla d’obertura dels centres educatius per a la fase 2 de la desescalada i per al pròxim curs, que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va presentar ahir després que fos aprovat pel Procicat. De fet, els centres educatius ja estan oberts des que dimarts es va començar la preinscripció telemàtica i la previsió és no tancar-los ni tan sols a l’estiu, ja que Bargalló va anunciar que es posaran a disposició de les activitats de lleure educatiu al juliol i a l’agost. L’alumnat, però, no hi podrà entrar fins a l’1 de juny en el cas dels centres que ja estiguin en fase 2, i en el moment en què s’entri en aquesta fase pel que fa a Barcelona i l’àrea metropolitana. “El curs acabarà com estava previst, el 19 de juny, i acabarà telemàticament, perquè seria un daltabaix canviar-ho i perquè les condicions sanitàries impedeixen encabir tots els alumnes.” Els centres, doncs, no faran classes tradicionals els 10 o 20 dies lectius que quedaran de curs, però podran rebre estudiants que necessitin suport lectiu i d’orientació en els cursos finals d’etapa com ara sisè de primària, quart d’ESO i segon de batxillerat; tutories per a l’alumnat de qualsevol curs amb cita prèvia, pensant sobretot en els més desafavorits, i acollida durant el matí als que tenen entre tres a sis anys quan els progenitors no puguin fer teletreball. Bargalló va recordar que el govern ha demanat a l’Estat un permís retribuït per a aquests casos, “però per ara no està previst que arribi”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.