“Allò desproveït de principi director i d’orígens. Situacions en què es dona l’absència d’estat o poder públic, tornant inaplicable el monopoli de la força sobre un territori.” Aquesta definició de la paraula anarquia és la que es podria aplicar al retorn de la normalitat –la nova normalitat, en diuen a l’Estat espanyol– de la comunitat educativa. Després d’estar pràcticament desaparegut durant tota la pandèmia, ahir el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va comparèixer per explicar que, de fet, hi haurà anarquia escolar. Anar a escola no serà obligatori, les famílies podran decidir si hi porten la mainada o no, i de continguts educatius, gairebé cap. L’escola serà un lloc on les famílies podran aparcar la mainada per compatibilitzar les seves necessitats laborals. Això si el territori es troba en fase 2, cosa que vol dir que, com a mínim, la demarcació de Barcelona tardarà entre dues i tres setmanes, i això ja planta el calendari escolar a final de curs.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.