A excepció dels infants a llars d’infants de menys d’1 any, tota la resta de l’alumnat encara té una possibilitat de tornar al seu centre a fer el comiat del curs. La condició bàsica és que el seu territori arribi a la fase 2 de la desescalada (una part del país ho farà la setmana vinent, i hi ha possibilitats que sigui la totalitat abans del 19 de juny, que és quan es tanca el curs). Aquest retorn serà voluntari i prèvia concertació amb el centre educatiu, el qual no podrà organitzar grups de més de 5 alumnes en el cas del primer cicle d’educació infantil, 13 al segon cicle infantil i tota la primària, i 15 a la secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius. Amb tot, el curs en cap cas tornarà a ser presencial, sinó que ha de seguir sent telemàtic fins al final, i per això cada centre tindrà la responsabilitat d’organitzar-se, de tal manera que els docents que no facin doble jornada.

Aquestes són algunes de les instruccions contingudes al Pla d’Obertura de Centres Educatius en Fase 2 de desescalada i en la finalització del curs 2019-2020 i per a l’organització i funcionament dels centres i els estudis del curs 2020-2021, que aquest matí ha aprovat el Procicat i que posteriorment ha presentat el conseller Josep Bargalló en roda de premsa virtual i televisada. “No obrim per fer classes tradicionals, sinó tutories personalitzades que en algun cas cada centre pot considerar que es poden fer de forma grupal”, ha insistit el conseller en la seva primera intervenció. Aquesta reobertura “no serà ni per tots els alumnes ni per fer activitats lectives”, i es prioritzaran els alumnes dels cursos terminals (6è de primària, 4t d’ESO, 2n de batxillerat i cicles formatius), en especial amb la intenció d’orientar i acompanyar en la transició a la següent etapa educativa.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.