Fa més de dos mesos que les escoles van tancar a causa del confinament. Des d’aleshores, els centres i els ajuntaments han hagut de treballar contrarellotge per a poder dissenyar una continuïtat lectiva i de lleure per a alumnes que havien canviat les aules per un ensenyament a distància. La bretxa digital i les dificultats socioeconòmiques derivades de la crisi de la Covid-19 són alguns dels obstacles als quals s’han hagut d’enfrontar.

Joan Carles Navarro és cap del departament d’Educació de l’Ajuntament d’El Prat i afirma que la clau per a mantenir l’activitat ha estat “una molt bona feina prèvia en lògica d’Educació 360”. En aquest municipi, els vincles entre el consistori, les famílies, centres educatius, entitats i serveis socials ja feia temps que estaven consolidades i, per això, la continuïtat ha estat més fàcil. Això, però, no vol dir que no hi hagi reptes a superar.

Quins recursos s’han ofert des de l’Ajuntament per als alumnes i la ciutadania en general durant aquests dies, pel que fa al suport educatiu?

Hem pres tres línies de treball: l’àmbit socioeducatiu, el suport a centres educatius en l’àmbit escolar i la comunicació amb la ciutadania. Pel que fa a allò socioeducatiu ens hem encarregat de la distribució de beques menjador i hem gestionat l’entrega de 221 dispositius digitals, per complementar les donacions del Departament d’Educació, tot analitzant les situacions que detectàvem que havien quedat fora de les donacions del Departament. Juntament amb Serveis Socials, els serveis d’Educació i els centres escolars vam detectar les necessitats.

Amb aquesta feina conjunta també hem treballat la detecció de necessitats i situacions de vulnerabilitat que es poguessin donar i s’estiguessin agreujant durant el confinament. En aquests moments qui té contacte amb les famílies i l’alumnat són els centres i Serveis Socials, així que hem fet confluir la informació per planejar actuacions, com que els treballadors socials vagin a fer una visita a la llar o que el centre insisteixi més en el seguiment. Un treball de visió global de les necessitats.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.