Els sindicats de docents de l’educació pública han emès avui un comunicat en el qual demanen la dimissió del conseller per la forma i el fons del Pla d’obertura de centres educatiius que es va donar a conèixer ahir. Tots, a excepció de CCOO, el qual només en demana la retirada i que es negociï amb els representants dels treballadors. Més enllà dels sindicats, la postura dels quals ja era molt clara ahir mateix, El Diari de l’Educació ha volgut auscultar el sentiment de la resta de la comunitat educativa, llençant aquesta pregunta a entitats i institucions de tota mena:

Com valoreu el pla de reobertura de centres educatius a Catalunya per tancar el curs 2019/20 i la forma com s’està plantejant el curs 2020/21?

Recollim les respostes que ens han arribat fins ara, i n’anirem incorporant en la mesura que ens segueixin arribant. Són, lògicament, respostes molt immediates, ja que hem deixat poc temps per la reflexió, i fins a cert punt només poden reflectir una primera impressió.


Alfredo Vega 

Diputat d’educació, joventut i esports de la Diputació de Barcelona

En les mesures presentades hem trobat a faltar un pla de xoc, una dotació extraordinària que compensi els ajuntaments per les pèrdues que ha ocasionat el confinament en el cas de les escoles municipals (bressol, música, art, educació especial, escoles d’adults) i per l’increment de costos que suposa la reobertura dels centres en temes de neteja per complir els requeriments de prevenció i d’espais complementaris que algunes escoles necessitaran. D’altra banda, també esperàvem un compromís de manteniment i ampliació de les partides per la suficiència alimentària dels alumnes més vulnerables durant l’estiu. Per últim, tenint en compte que aquest estiu serà especial, i que tothom parla de l’oportunitat que poden significar les activitats de lleure pel retrobament i la cura emocional, així com per reforçar les competències que no s’han pogut assolir, caldria una ampliació de les beques per tal que siguin accessibles per les famílies més vulnerables. Totes les administracions hem d’ajudar, però cal tenir en compte que hi haurà un increment de costos que molts ajuntaments i entitats de lleure organitzadores no podran assumir, per la qual cosa crec que hauria estat bé un compromís de la Generalitat en aquesta línia.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.