Mauricio i Rebeca Wild van morir tots dos a Tumbaco, molt a prop de Quito (Equador), on van crear un espai comunitari que es diu PILD (Proyecto Integral de Vida León Dormido), denominació toponímica ja que des d’aquest lloc es veu una muntanya que té la morfologia d’un lleó adormit, i que van constituir a principis dels dos mil.

Rebeca va néixer a Berlín l’any 1939, amb la qual cosa va viure la seva primera infància durant la segona guerra mundial. Mauricio va néixer a l’Equador el 1937, tot i que després va estar un temps amb la seva família a Suïssa, i per aquest motiu tots dos tenien doble nacionalitat. Van viatjar per diferents llocs del món, per exemple als EEUU, abans de quedar-se definitivament a viure a l’Equador.

Tot i tenir dos caràcters ben diferents, tinc la certesa que tots els que els hem conegut els associem junts, és a dir, no podem pensar en un sense imaginar-nos l’altre; es complementaven molt bé. Grans conversadors, especialment en Mauricio, amb una gran sensibilitat na Rebeca, van fer de la seva vida un exemple de coherència, i no van escatimar energia per compartir amb tothom allò que havien experimentat i reflexionat. Sempre que explicaven alguna cosa ho podien referir directament a alguna teoria o coneixement que constava en un fons bibliogràfic (el seu domini de diferents idiomes els facilitava l’accés a moltes obres escrites), però sobretot destacaria que, prèviament, sempre ho havien experimentat personal i comunitàriament. Això els convertia en persones entranyables, sàvies, i especialment confiables.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.