La comunitat educativa reclamava concretar el retorn a les aules, però de la primera roda de premsa del conseller Josep Bargalló des del confinament, famílies i docents en treuen més dubtes que solucions. Reclamen a la conselleria més diàleg, més concrecions i més recursos.

Ara per ara el sector educatiu ja té coll avall que aquest curs s’acabarà amb docència online però amb els centres oberts a mesura que els territoris entrin en fase 2. En cap cas per fer “classes tradicionals”, sinó per atendre bàsicament l’alumnat que acaba una etapa educativa (6è de primària, 4t d’ESO i 2n de batxillerat) i vulgui orientació i acompanyament. Aquí hi ha una primera incògnita: si no fan doble jornada, com s’ho faran els docents per atendre alhora els alumnes a escola i els que es queden a casa?

La presentació del pla de reobertura -aprovat pel Procicat- també planteja l’escenari per al curs que ve, i aquí s’obre un mar de dubtes. El curs 2020-21 -“El més inèdit”, va dir Bargalló- començarà presencialment, però amb la meitat dels alumnes a l’aula. Educació demana a cada centre el seu propi pla de reobertura, amb “noves fórmules organitzatives” que garanteixin “el màxim de presencialitat de tot l’alumnat”. Caldrà buscar espais públics o privats, va dir Bargalló, “al voltant dels centres” que siguin “útils per a l’activitat docent”. “L’escola està al servei de la comunitat i la comunitat al servei de l’escola”, va resumir.

Però, si els grups no podran superar els 5 infants d’1 a 3 anys, els 13 a les classes de P3, P4 i P5 i primària i els 15 a l’ESO, ¿es doblarà la plantilla de docents? “La sanitat no ha doblat el seu personal durant l’emergència sanitària”, va avisar el conseller, que creu inviable passar de 130.000 docents a 260.000.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.