Som al mateix edifici on vostè va venir, amb 6 anys, a l’esplai de la parròquia del Sagrat Cor?

Sí, m’hi van portar els pares perquè ja hi venien els meus cosins, però a mi no em feia gaire gràcia! Van anar passant els anys i em va agradar tant que en vaig ser premonitora, monitora… Als 19 o 20 ja era responsable de grup, juntament amb els amics i cosins amb els quals havia crescut…

I ara, amb més de 30 anys, exactament al mateix espai, hi coordina el Centre Socioeducatiu del Poblenou Fundació Tarrés, que vostè va visualitzar i va impulsar quan en tenia només 18 o 19?

Amb l’equip que portàvem l’esplai, va arribar un moment en què vam detectar que les famílies ens demanaven necessitats, com ara el suport educatiu durant la setmana. Jo soc una mica inquieta i vaig començar a parlar, amb els meus companys, de fer un centre obert on atendre més enllà de l’esplai. Vam fer un estudi del territori i, òbviament, vam veure que hi havia una manca de centres oberts destinats a infància en situació de vulnerabilitat social i risc d’exclusió. Aleshores vam parlar amb el rector i li vam plantejar que l’espai de la parròquia quedava tancat i buit durant tota la setmana i que es podia aprofitar per obrir-lo als nens i nenes que ho necessitessin. Ho va veure bé, i vam començar dos dies a la setmana.

En aquells moments, el projecte estava basat completament en el voluntariat?

Vam anar obrint primer uns dies. Ja teníem l’ajuda de la Fundació Pere Tarrés, que ens orientava. Vam començar amb amics, germans i cosins… Tot quedava en família. En associacions com aquesta, com que hi ha molt vincle, n’acabes fent un projecte de vida. La germana del company acaba sent amiga i col·lega de voluntariat. Mentrestant, molts de nosaltres ens anàvem formant en aquest camp. Jo tota la vida he volgut ser mestra d’educació infantil. Sempre em va interessar el món de la infància, sobretot la que es troba en situació vulnerable. El primer any vam tenir 24 nens i una llarga llista d’espera. Ja cobríem des de primer de primària fins a sisè.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.