En una de les cícliques polèmiques sobre la basílica de la Sagrada Família, el cardenal Lluís Martínez Sistach va deixar-ho ben clar: “Si poguéssim posar rodes a la basílica, les principals capitals del món se la rifarien.” La frase mostra molt bé la capacitat de projecció internacional que ens dona tenir a Barcelona una obra única com la Sagrada Família.

La setmana passada aquest projecte de Gaudí va permetre tornar a fer present la realitat de catalana a la Santa Seu. La Filmoteca Vaticana, situada dins del Vaticà i a pocs metres de l’actual residència del papa, va acollir la projecció del curtmetratge Sagrada Família. La Bíblia en pedra, dirigit per Jordi Roigé. A més del cardenal Martínez Sistach, l’acte també va servir per donar veu dins la Santa Seu a l’actual rector de la Sagrada Família, Josep Maria Turull, i a Animaset, productora del curtmetratge i projecte comunicatiu en el qual participen els Missioners Claretians (fundats pel català sant Antoni Maria Claret). Tot això davant d’algunes personalitats de la cúria vaticana, com el cardenal ghanès Peter Turkson. Els periodistes italians que van cobrir l’acte es van interessar molt per l’explicació de Turull i es van sorprendre de la fascinació que genera la Sagrada Família entre els japonesos. El mateix dia, durant l’audiència pública, el papa Francesc va tenir una trobada amb els responsables de la Fundació Catalunya Religió amb motiu del desè aniversari d’aquest projecte comunicatiu en català. El papa va veure que a Catalunya, sobre religió, en parlem en català i que hi ha qui es preocupa de transmetre un missatge positiu sobre el fet religiós.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.