Quan acabem d’entrar en la nova dècada podem afirmar que vivim en un món amb reptes sense precedents relacionats amb la sostenibilitat i la pau: migracions i refugi, canvi climàtic, gana i pobresa, totes les formes de desigualtats i injustícies… Aquests reptes concerneixen tota la humanitat, superen els límits de qualsevol frontera i és obvi que requereixen una perspectiva global per afrontar-los. Exigeixen un canvi urgent en la manera de pensar i de governar, de viure i de conviure. Ens obliguen a prendre consciència de la interdependència dels nostres actes i reconèixer la responsabilitat col·lectiva que tenim respecte a les altres persones, al nostre planeta i en tots els sistemes de vida.

Som moltes les entitats educatives que treballem per un món millor. En el cas de Fundesplai, ho estem fent des de fa 50 anys i ara reafirmem el nostre compromís situant al centre de la nostra actuació el compliment dels ODS, els objectius de desenvolupament sostenible emmarcats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Entre altres iniciatives, durant els pròxims anys impulsarem una sèrie de propostes educatives que giraran entorn de la Convivència i la Sostenibilitat que treballarem amb més de 104.000 nens, nenes i joves d’esplais i centres escolars de tot Catalunya.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.