L’octubre passat, l’Hugo, un nen de 5 anys, va morir després de ser atropellat per un motorista al costat de l’escola Grèvol, al carrer de Provençals, al districte de Sant Martí. El menor era a la vorera, al costat del centre, a centímetres de la circulació de vehicles i res va impedir que accedís a la calçada. La tragèdia va fer que diverses famílies protestessin formalment per l’estat de la circulació al costat de les escoles. I tot això es va convertir en llavor d’un pla per protegir els alumnes i aïllar-los de la circulació en un entorn pacificat. Ara, el centre presenta un espai molt més protegit al seu exterior, que permet, per exemple, que els alumnes puguin berenar sense amuntegar-se.

El pla es denomina ‘Protegim l’escola’ i aquest dilluns ha sigut presentat pel govern d’Ada Colau  al costat del centre i escenari d’aquell accident. Per ser exactes, hi havia més o menys mig govern: la mateixa alcaldessa; la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz; el regidor de Sant Martí, David Escudé, l’edil d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, i la responsable de Mobilitat, Rosa Alarcón.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.