Des dels seus inicis, El Diari de l’Educació es va autodefinir com a “mitjà de comunicació digital amb la voluntat d’informar sobre educació en tots els seus nivells, des de les escoles bressol fins a la universitat”, i entre els seus propòsits, declarava la seva voluntat de “ser una eina de trobada per a tota la comunitat educativa, una plataforma on els diferents actors que intervenen en la formació s’hi sentin representats”. Compromès amb la comunitat educativa, és un espai on hi podem trobar des de les preocupacions de les entitats fins a les experiències educatives innovadores.

Per estar al dia de les novetats del @DiariEducacio i de tota la nostra comunitat us convidem a conèixer la xarxa d’amics, col·laboradors i fonts d’inspiració que ens envolta. Elaborem una llista que està formada per persones i entitats que esperem seguir ampliant mentre anem fent camí. Aquesta llista ens pot servir per estar al dia de les novetats del món educatiu i de l’actualitat docent. Esperem que visualitzar-la a les xarxes sigui útil per informar-se, aprendre i compartir amb una visió àmplia que conforma la comunitat educativa.

El diari el dirigeix el periodista Víctor Saura (@vsaura), el qual va agafar el relleu el gener de 2018 al primer director, que va ser Pau Rodríguez (@paurodra), si bé en aquells inicis el lideratge era compartit, i per això no ens volem oblidar de la gran tasca que va fer Joao França (@jotaemi). Actualment, amb el Víctor, altres periodistes de la Fundació Periodisme Plural escriuen habitualment al diari, com la Sandra Vicente (@Sandra_ViBa), Victòria Oliveres (@VictriaVic), Carla Benito (@CarlaBenitoG), Tomeu Ferrer (@BartomeuFerrer) i Pablo Gutiérrez del Álamo (@PabloGutierrezA), des de Madrid. El Pablo dirigeix El Diario de la Educación (@DiarioEduca), diari que també edita la Fundació i que està absolutament en sintonia amb el diari.

Josep Carles Rius (@jcrius), exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, és el president de la Fundació Periodisme Plural i va ser l’ideòleg del diari i de la Revista XQ (@revistaxq_cat), concebuda com una eina perquè els mestres facin arribar l’actualitat als estudiants de secundària. Al seu costat, un altre periodista de la mateixa generació, Juanjo Caballero (@jjcaballerogil), que és el secretari de la Fundació i el qual, quan arriba l’hora de fer la revista en paper, segueix donant molts cops de mà. Hi ha un tercer vector en aquest triangle, que es diu Juan León, l’editor d’Octaedro (@Ed_Octaedro). El diari es va traslladar a la seu d’Octaedro fa uns anys i el Juan es va incorporar al patronat. Els seus coneixements sobre el sector educatiu i, especialment, sobre gestió empresarial han estat cabdals perquè una aventura que va començar de forma força amateur s’hagi anat professionalitzant.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.