El 14 d’octubre de 2019, l’Hugo, un alumne de P5 de l’escola Grèvol, va morir atropellat poc després de sortir del centre. Era al migdia i s’havia quedat jugant a la vorera amb altres nens quan de sobte es va ficar entremig de la filera de cotxes aparcats i, sense que ningú ho pogués evitar, va córrer cap a la via, on en aquell moment passava una moto que no el va poder esquivar. L’Hugo va morir poc després a l’hospital. Un drama per la família. I un horror per tota la comunitat del Grèvol.

Segurament d’aquest atropellament mortal se n’hauria parlat molt més si no fos que va coincidir amb el dia de la publicació de la sentència del Procés i l’inici d’una setmana de disturbis a la ciutat. Tres mesos després, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presentat al mateix indret el programa Protegim les escoles, un pla per pacificar els entorns dels centres escolars. “Sembla mentida que fins ara no haguéssim fet una cosa tan òbvia com centrar-nos amb les escoles”, ha comentat Colau, per a la qual és simptomàtic que els pàrquings siguin més fàcils d’identificar que els centres educatius. “No hi ha res més important que els nostres nens i nenes, i no volem que cap més mori atropellat en un entorn escolar”, ha afegit. Aquest ha estat, de fet, el desig que van fer arribar els pares de l’Hugo als representants municipals.

En l’actual mandat, s’espera que el pla arribi a 200 centres dels 600 que té la ciutat. El primer dels quals ha estat la mateixa escola Grèvol, on els darrers dies els operaris han estat treballant en diverses actuacions, com la reducció dels dos carrils de trànsit a un al carrer Provençals, l’ampliació de la vorera que queda just al davant de la sortida del centre o la limitació de la velocitat a 20 km/h. També s’hi incorpora un radar informatiu, s’han tallat al trànsit dos carrers que envoltaven l’escola (Ferrers i Pellaires), els quals eren de vianants però hi podien passar cotxes, i s’han posat un munt de senyalitzacions identificatives perquè “mai més ningú pugui tenir l’excusa de dir que no sabia que es trobava al costat d’una escola”, ha dit l’alcaldessa.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.