El conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui ha presentat la roda de premsa amb el director general de Professorat, Ignasi Garcia Plata, ha destacat que “en 3 o 4 anys, sumarem gairebé 18.000 places. Això significarà una política clara per l’estabilització del professorat i una millora de la qualitat del sistema”. En aquest sentit, ha afegit que “un dels objectius del Departament és l’aposta per l’estabilització de les plantilles de professorat que passa per la convocatòria d’oposicions d’una manera sostinguda”, informa el Departament d’Educació en un comunicat.

Les 5.000 places corresponen a les especialitats del cos de professors d’ensenyament secundari, el cos de professors d’escoles oficials d’idiomes, el cos de professors d’arts plàstiques i disseny i del cos de mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

Els presidents de les comissions de selecció de la convocatòria anterior han valorat positivament la inversió de l’ordre de les dues proves, amb la presentació de la programació i la unitat didàctica com a primera prova i com a segona, la prova pràctica i el desenvolupament d’un tema. Aquest procediment iniciat en la darrera convocatòria ha permès a tots els aspirants fer en primer lloc la defensa de la programació i de la unitat didàctica, que aporta més contingut pedagògic i, els que la van aprovar, tenir opció a la segona prova.

Tal com ha exposat el conseller Bargalló, “mantenim la inversió de l’ordre de les proves, és la millor manera de marcar que les proves a l’accés docent siguin més competencials”. El titular d’Educació ha afegit que “encara voldríem que fossin més competencials però la normativa estatal encara ens constreny”. Per tant, en la convocatòria del 2020 es consolida la inversió de l’ordre de realització de les proves. A banda de fer l’oposició menys memorística, permet valorar la competència comunicativa dels aspirants com a aspecte clau en la funció docent.

Una vegada finalitzada la fase d’oposició, els aspirants que superin ambdues proves hauran d’acreditar els mèrits previstos en la convocatòria. Amb la puntuació de les fases d’oposició i de concurs els aspirants obtindran una puntuació global que els permetrà estar ordenats dins de cada especialitat i determinar quins seran finalment seleccionats.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.