Aquesta matinada ha mort a Sant Cugat del Vallès, Joan Ribalta Balet, jesuïta, a l’edat de 101 anys. El P. Ribalta va dedicar tota la seva vida a la pedagogia i a l’ensenyament, sobretot a l’escola Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raimat (Lleida), del qual n’és història viva. El funeral tindrà lloc demà dijous 16 de gener a les 18:00h a la Catedral de Lleida.

Nascut a Manresa el 1918, va entrar a la Companyia de Jesús amb 15 anys, el 1933, i es va ordenar sacerdot el 1948. Els tres grans eixos que han marcat la seva trajectòria vital han estat la l’educació d’infants i joves, l’amor per la natura i l’amor per sant Ignasi.

L’escola a Raimat

Fou director pedagògic de l’escola Jesuïtes Lleida – Col·legi Claver de Raimat des dels seus inicis i gràcies al seu esforç, dedicació i bon criteri, va formar un equip de professors entusiasta fent del Claver un referent educatiu dels anys 70 a Lleida. Ho va fer des de la tradició de la pedagogia ignasiana, oberta als nous valors i realitats socials.

Podem dir que fou un pioner en la innovació. Va donar el pas a la coeducació, avançant-se clarament a les institucions de l’entorn. També va posar en marxa el Departament d’Orientació en la doble tasca d’atendre alumnes i famílies.

Home senzill, discret i humil, Ribalta va fer sempre al seu despatx un treball d’acolliment i d’escolta empàtica, en el que molts, –mestres, exalumnes, alumnes…- hi van trobar consell, consol o acompanyament.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.