Catalunya no ha pogut consolidar els bons resultats obtinguts en les proves PISA de l’any 2015. Si en aquella edició va superar per primer cop tant la mitjana espanyola com l’europea i la de l’OCDE, aquesta vegada el retrocés ha estat fins i tot superior a l’espanyol –tot i que encara continua per sobre tant en les competències científiques com en matemàtiques– i s’ha tornat a situar per sota de la mitjana europea i al mateix nivell que la mitjana de l’OCDE.

Amb dades de l’any 2018, els alumnes catalans han obtingut el seu pitjor resultat en competència científica –489 punts, 15 menys que l’últim informe– i també reculen en matemàtiques –490, 10 punts menys.

D’aquesta manera, Catalunya, que en el rànquing de l’any 2015 ocupava el lloc número 19 en competències científiques, amb 504 punts, ha passat a la posició 23, mentre que Espanya ha passat de la 30 a la 25. En matemàtiques, ha saltat del lloc 20 amb 500 punts a la posició 25, amb 10 punts menys. I la mitjana espanyola, que estava en el lloc 32, ha passat al número 28.

D’acord amb l’informe PISA fet públic ahir, i que avalua sistemes educatius a través d’una mostra aleatòria d’alumnes de 15 anys, en ciències, Catalunya està al nivell de països com ara Noruega i Àustria (490) o Letònia (487) i a molt poca distància d’Espanya, que està just per sobre de Lituània, Hongria i Luxemburg. En matemàtiques, Catalunya, amb 490 punts, està al nivell d’Austràlia (491) i Portugal (492), i per sobre d’Itàlia (487), Eslovàquia (486) i Luxemburg (483).

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.