La gent gran també utilitza els mòbils per jugar?

Segons els estudis que hem fet en el grup Xarxes de Comunicació i Canvi Social de la UOC, entre un 17 i un 19% dels adults majors de 55 anys de l’Estat espanyol juguen a videojocs amb el mòbil. Això contradiu una idea força generalitzada segons la qual a la gent gran no li interessen les tecnologies digitals. Això sí, és un percentatge inferior al del conjunt de la població adulta, en el qual els jugadors són un 30 per cent.

Quin tipus d’estudis han portat a terme?

N’hem fet dos. Un amb una mostra de 150 persones d’entre 55 i 79 anys que van respondre a un qüestionari i a qui els van fer un seguiment, mitjançant una aplicació, de totes les activitats al mòbil. I l’altre l’hem portat a terme, el 2016 i el 2018, amb una mostra més àmplia de 1.200 persones majors de 55 anys i representativa de la població resident a l’Estat espanyol. Els resultats obtinguts són molt similars en els dos estudis, que formen part d’uns projectes d’investigació internacionals.

Crida l’atenció que en aquests estudis el concepte “gent gran” suposi a partir de 55 anys.

Nosaltres ho justifiquem perquè és l’etapa de transició cap a la jubilació i ens serveix per poder saber si les persones més joves dins d’aquest rang d’edats es comporten de la mateixa manera en l’ús del mòbil que les d’edat més avançada. En aquest sentit hem comprovat que no hi ha diferències significatives en l’ús de videojocs entre la gent de 55 anys i la de 79.

Quins jocs per a mòbil triomfen en aquesta franja d’edats?

Al capdavant de la llista hi ha l’Apalabrados, seguit de Criminal Case, en el qual el jugador fa de detectiu resolent enigmes, i Pokémon GO, que utilitza la realitat augmentada per interaccionar amb l’entorn. A continuació es situen els solitaris i també els jocs de puzles, com Toon Blast i Candy Crush Saga.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.