Avaluar implica examinar i qualificar les aptituds i coneixements d’un individu o d’un col·lectiu, la qual cosa permet, si és necessari, traçar estratègies per mirar de millorar en aquelles àrees en les quals s’exhibeixi certa flaquesa. Aquest tipus de peritatges, no obstant, pot derivar en comparacions i classificacions que desvirtuen l’objectiu últim de l’avaluació. L’informe PISA, per exemple, mesura el rendiment dels joves de 15 anys de 79 països en matemàtiques, ciències i lectura. Crea una nota final que s’interpreta com un reconeixement o un punyal a tot un sistema educatiu. I pot ser que ho sigui. Però hi ha més coses: es genera una batalla entre estats per escalar en un rànquing, quan, segons els experts, com passa amb el colesterol, n’hi hauria d’haver prou amb situar-se en una zona de confort

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.