El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat avui el valor i el talent dels alumnes d’art i disseny del país: “El talent dels alumnes d’art i disseny ha de ser reconegut, és un talent que necessita ser publicat”, i ha afegit que “els alumnes són la part central del nostre sistema educatiu. Estan formant-se com a il·lustradors i il·lustradores i són una part important d’un dia com avui, per tant moltes felicitats”. Així ho ha afirmat durant l’acte de lliurament del 8è Premi Eva Toldrà d’Il·lustració d’Olot.

Bargalló ha lloat la tasca de l’Escola d’Art i Disseny (EASD) d’Olot i l’existència de premis com l’Eva Toldrà: “La il·lustració és en part històricament el germà petit de les arts plàstiques o de la narrativa. En canvi, és un element important dels elements icònics i per tant són uns estudis que ens interessa molt que hi siguin”.  

També ha recordat que l’EASD participa en un projecte pilot de batxillerat professionalitzador que permet a l’alumne obtenir en 3 anys les dobles titulacions de batxillerat i d’ensenyaments esportius o artístics: “Sabem que hem de fer un pas endavant i hem fet diverses propostes per millorar el batxillerat. Una d’elles és el batxillerat professionalitzador. Ajuntar-lo amb l’FP, fer-los junts, que durin tres anys i que l’alumne tingui un títol de batxillerat i també de formació professional, de tal manera que pugui seguir estudiant i treballant a la vegada. Això que és innovador ho hem fet en 5 centres de Catalunya, i l’EASD és un d’ells. És una escola que aposta per la innovació”.

El titular d’Educació ha visitat avui Olot per tractar diferents temes educatius al municipi. Així, a primera hora ha arribat a l’Ajuntament on l’ha rebut l’alcalde, Pep Berga, i han mantingut una breu trobada.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.