Les xifres no van deixar indiferents a ningú: en més del 30% dels centres escolars de Barcelona –f ins a 227 dels 750 de la ciutat– es van superar, l’any passat, els valors mitjans recomanats de diòxid de nitrogen –40 µg/m3– i, a més, això va passar durant l’horari escolar. I a l’Eixample van suspendre més del 90% de les escoles. La contaminació de l’aire és un problema invisible però global a Barcelona i el rànquing fet públic per la plataforma Eixample Respira ha fet que el debat hagi entrat de ple en les associacions de famílies de cada escola. Algunes s’han plantejat passar a l’acció i fer visible el malestar amb talls de carrer, d’altres han discutit propostes com treure les classes fora de les aules i moltes estan en ple debat sobre cap a on enfocar les reivindicacions. Fins ara Eixample Respira ha rebut 54 adhesions a la carta pública que va adreçar a l’alcaldessa Ada Colau i al conjunt de regidors exigint mesures urgents. En la majoria de casos són les associacions de famílies les que han firmat la carta, però també hi ha centres que ho han fet com a claustre.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.