Catalunya i Espanya retrocedeixen a l’informe internacional PISA, que mesura les competències dels alumnes de 15 anys en ciències, matemàtiques i comprensió lectora. El rànquing, que serveix de guia per a governs i institucions a l’hora de dissenyar la política educativa, situa Espanya a la meitat de la classificació –sobre el lloc 30 de 79 països– i dibuixa un sistema educatiu a molta distància dels països capdavanters (tots asiàtics, amb la Xina i Singapur a dalt de tot del rànquing), amb grans desigualtats entre comunitats autònomes del nord i del sud i pocs alumnes excel·lents. Però la notícia és en els detalls: l’informe constata el pitjor resultat d’Espanya en ciències (483 punts, 9,5 menys que el 2015 i 13 menys que el 2000, el primer any de PISA) i un estancament en matemàtiques (481 punts, 4,5 menys que fa tres anys). Catalunya també registra pitjors dades en les dues competències analitzades respecte el 2015. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.