Vuit de cada deu estudiants d’institut reconeixen haver presenciat insults cap a persones del col·lectiu LGTBI, i set de cada deu, reconeix també haver presenciat rumors i comentaris pejoratius, tot i que només el 12% reconeix haver-hi participat. En canvi, fins a dos de cada deu, el 20%, ha presenciat pallisses i agressions físiques a companys LGTBI però en canvi només el 2% explica haver-hi participat. Són dades d’un estudi elaborat per l’Observatori Contra l’Homofòbia realitzat en dos instituts de Manresa que la Taula del Tercer Sector ha recollit en un informe on demana més recursos per prevenir aquest tipus d’accions als centres educatius i lluitar contra la “invisibilitat’’ d’un fenomen que costa de detectar.

Segons ha explicat un dels autors de l’informe i coordinador tècnic de l’Observatori contra l’Homofòbia, Cristian Carrer, moltes vegades els infants o joves que pateixen algun tipus de discriminació per motius d’identitat de gènere o d’orientació sexual no expliquen el seu problema tampoc a les famílies perquè “no se senten segurs’’ i per por “de passar-ho malament’’. En una línia similar s’ha pronunciat la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina que reu que no s’explica per “por, vergonya o humiliació’’. Per Alsina, cal destinar més recursos a fer ’’aflorar’’ aquest problema ja que “si és invisible, difícilment podrem frenar-lo i donar resposta a infants i joves’’.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.