Els consellers d’Educació, Josep Bargalló, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han presentat aquest matí els cartells seleccionats d’un dels projectes del programa Talent creatiu i empresa. Concretament, el projecte encarregat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per conscienciar sobre els drets del col·lectiu LGBTI.

Es van presentar al  projecte més de 130 propostes de cartells provinents de 10 escoles d’arts plàstiques i disseny d’arreu de Catalunya. Els guanyadors són:

  • Xavier Aznar, de l’Escola d’Art Gaspar Camps (Igualada)
  • Natalia Narro, de l’Escola d’Art Illa (Sabadell)
  • Enric Bages, de l’Escola d’Art Arsenal (Vilafranca del Penedès)

El repte al projecte consistia en dissenyar un cartell de sensibilització envers el col·lectiu LGBTI, que posteriorment es penjaria als instituts de secundària. Per fer-ho l’alumnat ha tingut contacte directe amb les institucions i persones afectades per discriminació en la seva orientació sexual, que van expressar als alumnes la necessitat de dur a terme propostes per a treballar en els seus drets.

Alhora, el projecte mostra la dimensió de l’art i el disseny actual més enllà d’un producte exclusivament estètic, per esdevenir una eina de conscienciació i reivindicació social. Així, les escoles d’arts plàstiques i disseny treballen per traslladar a l’alumnat el compromís ètic com a futurs dissenyadors, amb exemples com els treballats en el projecte LGBTI.

Durant l’acte de presentació d’aquest matí, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha felicitat els guanyadors i ha agraït les aportacions de totes les escoles d’arts i disseny. Bargalló ha subratllat la importància d’iniciatives com aquesta i ha ressaltat que “l’escola ha de fer un pas endavant en el reconeixement de la diversitat. Els alumnes han de poder viure com són ells mateixos”.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha destacat que “la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI és la defensa de tots els nostres drets. Fer-ho és defensar que tothom estimi com vol en una societat diversa i de drets i llibertats”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.