Joan Torra és el nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC). Substitueix en el càrrec al Joan Planellas, que el passat 4 de maig va ser nomenat arquebisbe metropolità de Tarragona. El cardenal Joan Josep Omella, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) –on està integrada la FTC, juntament amb la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí-, ha fet públic avui el nomenament.

Joan Torra (Manresa, 1954) és prevere de la diòcesi de Vic des de 1982, de la qual n’ha estat vicari episcopal. Diplomat en Teologia i Ciències Patrístiques a l’Institutum Patristicum Augustinianum, de la Pontificia Universitat Lateranense de Roma (1990), l’any 1987 es va llicenciar en Teologia per la FTC, en l’especialitat de Sistemàtica. En aquesta mateixa Facultat va defensar, el 2017, la seva tesi doctoral en Teologia dogmàtica, amb el títol: “La sacramentalitat de la Pasqua en les cartes 54 i 55 de sant Agustí”.

Des del curs 1999-2000, Torra és professor de Patrologia a la FTC, en els cursos institucionals i en el Segon cicle, en l’especialitat de Litúrgia de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona (ISLB). També és professor de Patrologia, Litúrgia i Sagraments a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, d’on ha estat director (2004-2008) i a l’ISCREB.

Com a patròleg reconegut, ha participat en congressos i simposis, sovint amb l’aportació de ponències, i ha publicat un bon nombre d’articles en revistes especialitzades. A nivell acadèmic, Torra també ha dirigit moltes tesines i treballs d’especialització de teologia dogmàtica i litúrgia.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.