El coneixement de les diferents mirades pedagògiques que existeixen pot contribuir a entendre perquè estem fent les coses de determinada manera. Així ho creu Marta Martínez, docent del curs “Infants, educadors/es i famílies: cap a una nova mirada pedagògica a l’escola bressol” de la Diputació de Barcelona.  Amb ella parlem sobre el paper de l’educadora, de les famílies, dels espais i dels materials així com dels actuals corrents pedagògics a les escoles bressol.

El curs “Infants, educadors/es i famílies: cap a una nova mirada pedagògica a l’escola bressol” repassa els principals corrents pedagògics que, d’una manera o una altra, han incidit en el model d’escola bressol que coneixem avui en dia. Per què és important aquest coneixement?

El coneixement de les diferents mirades pedagògiques que existeixen pot contribuir a entendre perquè estem fent les coses de determinada manera. Moltes d’aquestes mirades, per exemple, han estat transgressores en un determinat moment. Per això, conèixer la situació i el context històric en el que van néixer, ens aporta una visió de conjunt que ens pot ajudar a prendre decisions de cap a on dirigir la línia pedagògica de la nostra l’escola.

Pel que fa a l’educadora, quin ha de ser el seu paper?

Aquest és un dels temes que més es treballen a la formació. És vital saber quin és el nostre paper en l’escola bressol. En aquest sentit, promovem un perfil d’educadora que se situa en un segon pla, deixant el protagonisme a l’infant i tenint molta cura quan interacciona amb ell; fixant-se en com el mira, com el toca, com li parla…amb l’objectiu d’establir una relació afectiva de qualitat i confiança amb cadascun dels infants.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.