El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que “en tres anys tots els centres públics hauran de tenir integrada l’educació afectivo-sexual” i que “el 10 d’octubre farem la primera sessió de formació a formadors”. Ho ha dit aquesta tarda durant la seva compareixença en la Comissió d’Educació al Parlament, on ha fet un repàs de les principals dades i novetats del curs 2019-2020 i ha tractat sobre l’impuls de l’FP, la segregació escolar i els 10 reptes que cal abordar en el sistema educatiu. Bargalló també ha destacat la tendència en els darrers anys de l’increment de sol·licituds de places a favor de l’escola pública.   Pel que fa a la introducció de l’educació afectivo-sexual, és una de les novetats d’aquest curs i es durà a terme des de P3 a 4t d’ESO. A partir del mes de gener, els docents disposaran a l’espai web xtec.cat de materials treballats amb entitats que segueixen les 8 dimensions que proposa la UNESCO i que es treballen transversalment en cada etapa. “En tres anys, tots els centres hauran de tenir integrat en el seu projecte educatiu i en les seves programacions aquestes vuit dimensions que proposa la UNESCO respecte l’educació afectivo-sexual. Enguany, alguns centres ja començaran a fer-ho”, ha declarat Bargalló. Novetats del curs 2019-2020   Una altra de les novetats, ha exposat el titular d’Educació, és el nou programa “Tenim la paraula”, per millorar l’expressió oral de l’alumnat: “Hem fet una estratègia de millora de l’oralitat en tres llengües, que ha començat amb una prova pilot en les proves de 4t d’ESO amb una mostra de 50 centres. El resultat és que l’oralitat no és tan fluixa com creiem però ho és”. A través del programa, el Departament també incrementarà les activitats orals acadèmiques i escolars, i formarà al professorat. A més a més, Educació oferirà 9.000 places en estades d’immersió en llengua anglesa per a alumnes d’ESO de centres d’alta complexitat i incrementarà un 20% de l’oferta de llengües estrangeres en horari escolar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.