El Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el pare Antonio España, ha donat a conèixer avui la resolució del procés canònic i les mesures que s’imposen al jesuïta Pere Sala, de 95 anys, a indicació de la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu. El procés contra aquest sacerdot es va iniciar a principis d’aquest any com a conseqüència de les denúncies rebudes per abusos sexuals comesos a principis de la dècada dels 80, quan exercia com a professor al col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona. 

Seguint les indicacions de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el Superior General de la Companyia de Jesús, el pare Arturo Sosa, imposa al pare Pere Sala un precepte penal amb una sèrie de prohibicions. 

Es prohibeix al sacerdot celebrar públicament els sagraments, realitzar activitats apostòliques i pastorals de caràcter públic, mantenir tracte amb menors, concedir qualsevol entrevista a mitjans de comunicació i tenir perfils a les xarxes socials, posar-se en contacte amb les víctimes i sortir de la comunitat en la que resideix sense permís exprés del superior. En cas d’incompliment podria ser castigat amb altres penes fins a la dimissió de l’estat clerical i de la Companyia de Jesús. 

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.