La pornografia és la principal font d’educació sexual dels joves. Amb tots els estereotips, tots els riscos i totes les seqüeles que això comporta. Per això, els experts en violències contra la dona situen sempre l’educació sexual i afectiva com una peça clau que, malgrat tot, no està regulada a escala estatal perquè ni s’anomena a la Lomce, la llei educativa que està vigent. Això, però, està a punt de canviar a Catalunya: el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que d’aquí tres cursos tots els centres públics catalans hauran de tenir integrada l’educació afectivo-sexual.

En una compareixença a la comissió d’educació al Parlament, Bargalló ha explicat que una de les novetats d’aquest curs escolar és el pla pilot Coeduca’t, que començaran a fer uns 300 centres catalans (escoles i instituts) i que arribarà a tots els centres el curs 2021-22. El departament preveu que en cada escola es formi un mestre que serà el referent d’aquest àmbit, i ha anunciat que el 10 d’octubre es farà la primera sessió de formació a formadors. A més, el programa exigeix que els centres facin constar de manera explícita l’educació sexual en el projecte educatiu i en la programació del curs.

Bargalló ha defensat aquest programa a pesar que hi ha una entitat que ha inundat “les escoles amb cartes” de protesta. Es referia a l’associació ultracatòlica Hazte Oír, que l’any passat va repartir per les escoles tríptics amb missatges contra la comunitat LGTBI denunciant que es volen ensenyar “lleis d’adoctrinament sexual”.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.