“A Catalunya, igual que passa al País Basc, ens tornen bojos els bolets”, afirma el botànic, micòleg i guia de natura professional Evarist March Sarlat. “Tenim una cultura molt arrelada a la natura i a la cuina, i els bolets ens atrauen moltíssim. Tant, que n’hem fet fins i tot programes de televisió líders d’audiència”, afegeix.

La tardor és l’estació ideal per anar a collir-ne, i fer-ho en família és una bona oportunitat per despertar en els més petits l’esperit d’observació, imaginació i curiositat. A més, es fomenten valors de respecte i estima pel medi natural, a banda de donar-los a conèixer interrelacions que s’estableixen entre els organismes: “El món dels fongs és molt complex i va vinculat a les plantes, i les plantes van vinculades al terreny. Hi ha simbiosis, col·laboracions, entre determinades espècies de plantes i bolets, que s’uneixen per l’arrel. La planta aporta al bolet substàncies complexes i el bolet aporta a la planta minerals i aigua, que per si sola aniria més lenta a captar. Una imatge de col·laboració importantíssima per entendre que nosaltres formem part de la natura i que, depenent de com anem a buscar bolets, en podrem continuar gaudint en un futur o no”, explica March Sarlat.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.