La convivència en positiu és un procés d’establiment de relacions amb un mateix, amb altres persones i amb l’entorn. En els últims anys, en diferents centres educatius de Catalunya (Mataró, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Vic, Santa Coloma de Gramenet, Lleida -Down Lleida- i Tarragona) i d’arreu de l’Estat (especialment a Cantàbria, el País Basc i Madrid) s’està aplicant la metodologia d’Aprenentatge-Servei (ApS), un sistema innovador per desenvolupar la convivència positiva i, al mateix temps, prestar un servei a la comunitat.

Des del departament d’Educació de la Generalitat expliquen que amb aquest mètode es promou un projecte en el qual els participants es formen “treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’alumnat, alhora que ofereix un servei comunitari, aprèn a ser ciutadà i a desenvolupar el compromís cívic”. Són moltes les bones pràctiques d’aprenentatge-servei que els centres educatius de Catalunya han anat desenvolupant de manera individual o amb el suport de diferents entitats, administracions locals o programes existents. Cada cop són més els centres educatius que entenen que “per aprendre a exercir la ciutadania de manera responsable i compromesa cal fer-ho des de la reflexió però també des de la pràctica”, subratllen des del departament.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.