Internet ha obert la porta a un món d’oci i diversió virtual que, de vegades, pot arribar a ser molt addictiu, especialment per als joves que han crescut al costat de la xarxa. De fet, el ministeri de Sanitat ho inclou en el seu últim Pla d’Acció sobre Addiccions al costat de l’alcohol, les drogues i els psicofàrmacs, i adverteix que un 21% dels joves espanyols d’entre 14 i 18 anys fa un ús addictiu d’internet.

En aquest sentit, Qustodio, una plataforma de seguretat i benestar digital per a famílies, ha volgut analitzar els 7 símptomes més reconeixibles que s’indiquen a les famílies que els seus fills estan fent un ús patològic d’Internet:

  1. Aïllament de la família. Un 9% dels nens de 6 a 9 anys compta amb un ordinador personal a la seva habitació, segons les últimes dades de l’Informe Aladí elaborat per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN). Tenint en compte aquesta dada, no és d’estranyar que molts joves es tanquin a la seva habitació i no facin vida familiar.
  2. Canvis en la rutina i en les aficions. Internet s’ha convertit en el principal centre d’atenció per a la majoria dels menors i això es nota en el seu dia a dia. Si abans era aficionat a jugar a futbol amb els amics, és probable que hagi substituït aquest ‘hobby’ per passar més temps connectat.
  3. Alteració del son. En relació amb el punt anterior, molts menors veuen la nit com una oportunitat ideal per emportar-se el telèfon intel·ligent al llit i xatejar fins a altes hores. Les conseqüències: més de la meitat dels joves espanyols d’entre 12 i 18 anys dormen menys de 7 hores i un 40% es troba somnolent durant el dia, segons l’estudi ‘Adolescents adormits’.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.