La formació inicial dels mestres s’assenyala sempre com una de les peces clau que cal reforçar per millorar el sistema educatiu. I aquí hi tenen una importància cabdal les pràctiques que fan els universitaris a les escoles i instituts. Més encara si són estudiants que no tenen un grau d’educació, sinó que accedeixen a la feina docent amb el màster en formació del professorat. Són els que tenen altres carreres -periodisme, matemàtiques, filologia…- i aterren a l’aula per fer 200 hores de pràctiques havent cursat un màster d’un any que substitueix l’antic CAP (certificat d’aptitud pedagògica). En aquest context, el departament d’Educació va anunciar a finals de juliol la creació d’un programa d’innovació pedagògica perquè els estudiants de màster que s’estan formant per ser professors d’ESO, batxillerat, formació professional i idiomes facin pràctiques en un grup concret de centres. Els volen convertir, seguint el que fan altres països europeus, en centres formadors: en lloc de tenir els universitaris escampats en centenars de centres del país, Educació preveu incorporar de 10 a 30 practicants en cadascun dels 60 centres de referència que, d’entrada, formaran part del projecte. Segons ha confirmat el departament a l’ARA, s’hi han presentat 118 centres, tant públics com concertats.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.