Hi ha estudis que afirmen que la música pot canviar la forma del cervell dels més petits i millorar les seves habilitats d’aprenentatge i, d’afegitó, la seva manera de relacionar-se amb l’entorn. Aquesta línia de treball va ser la que va impulsar la creació l’any 2017 del projecte Badacordes, una iniciativa del Conservatori Professional de Badalona i l’escola Josep Boada a càrrec de la professora de corda Núria Rodríguez. D’entrada s’adreça a nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària sense necessitat de tenir coneixements musicals ni instrumentals. Els alumnes aprenen a expressar-se amb un instrument (violí o viola) i a posar en pràctica eines de sociabilització col·lectiva i de treball en equip. En una primera etapa l’instrument forma part del currículum escolar i en una segona etapa, els interessats poden seguir l’aprenentatge en horari extraescolar.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.