El curs escolar 2019/20 arrenca avui a les comarques gironines amb un total de 122.802 alumnes –110 menys que el curs passat, principalment de les etapes d’infantil i primària– i amb 9.172 docents, la qual cosa representa 41,5 dotacions més que el setembre de l’any passat. Una part d’aquest increment de professorat està destinada a reforçar l’atenció dels alumnes amb necessitats educatives especials que estan escolaritzats en centres ordinaris. La principal novetat del nou curs, que, tot i les pluges de les darreres hores, el Departament d’Educació preveu que comenci amb normalitat arreu de la demarcació, és l’entrada en funcionament de tres nous centres: l’institut escola (IE) El Bruel-Empuriabrava (Castelló d’Empúries) –fruit de la fusió de dos centres existents– i la posada en marxa de dos instituts en barracons, un a Sarrià de Ter, i l’altre, a Lloret de Mar (institut de Sant Quirze). En els dos casos, els mòduls reuneixen les condicions necessàries per començar avui les classes. Amb un total de 304 barracons, el nombre de mòduls prefabricats a la demarcació és pràcticament igual que el del curs passat (només n’hi ha un de menys que el curs anterior). La previsió d’Educació és anar suprimint estructures prefabricades al llarg del curs, a mesura que es vagin acabant les obres en marxa.

Llegir-ne més.

Els comentaris estan tancats.